• Deň Zeme na 1.-4.
          • Deň Zeme na 1.-4.

          •    Prvostupniari už vedia, že Deň Zeme nie je oslava, ale upozornenie, že bez našej modrej planéty tu nebudeme ani my. Pani učiteľka Mgr. I. Jakubisová pripravila pre nich aktivity v prírode, počas ktorých ju spoznávali aj aplikovali svoje vedomosti v zaujímavých súťažiach. Starší pomáhali mladším a  niekedy to bolo aj naopak - výborne spolupracovali. Nechýbal ani relax a takéto spojenie poznávania s príjemným zážitkom iste posunie deti aj k ochrane prírody. Lebo ju máme radi. 

             

            Do galérie Deň Zeme na 1.-4. boli pridané fotografie.

        • Deň Zeme - tematické vyučovanie
          • Deň Zeme - tematické vyučovanie

          • Na ZŠ Nováky by bol hrdý aj Leonardo di Caprio!

            Ochrana životného prostredia a aktivity zamerané na obnovu zdrojov sú každoročnou témou projektového Dňa Zeme v ZŠ Nováky. Nechýbajú prezentácie, praktické činnosti ani teoretické poznávanie o zdrojoch planéty a možnostiach ich zachovania. Kde však vznikla samotná myšlienka a podnet k aktivitám?

            Písal sa rok 1970. Americký senátor Gaylord Nelson povzbudzoval študentov k práci na projektoch zameraných na životné prostredie, pričom cieľom daných aktivít bolo urobiť niečo konkrétne pre okolie. Stal sa tak iniciátorom myšlienky ochrany Zeme a vyzýval k úsiliu o zachovanie zdrojov, ktoré nie sú nevyčerpateľné. Táto iniciatíva sa stala celosvetovou a čoraz viac aktivistov sa zapája v úsilí chrániť dary Zeme – medzi jedných z najznámejších patrí napríklad aj Oscarom ocenený herec Leonardo di Caprio.

            My sme sa nechali inšpirovať a 20.apríla sme si v našej škole pripomenuli Deň Zeme  rôznymi spôsobmi – od prípravy prezentácií, cez vyhľadávanie materiálov, úpravu školského areálu, výsadbu rastlín a stromčekov, recykláciu až po výrobu bio potravín a nápojov. Toto projektové vyučovanie prebiehalo na 12 stanovištiach, kde spoločne pracovali žiaci rôznych vekových skupín pod vedením svojich učiteľov.  Mohli sme tak navštíviť mydlový svet a vyskúšať si výrobu handmade ekologického mydla , učili sme sa využívať výťažky z aloe vera a pripraviť zdravý nápoj, nechýbali praktické činnosti so zameraním na separovanie, triedenie a využitie odpadových materiálov a kompostu. Súčasťou projektového dňa bolo aj poznávanie byliniek a ich liečivých účinkov, skúmali sme dopad chemických látok na životné prostredie, rozoznávali sme chemické látky v kozmetických prípravkoch. Cieľom nášho dňa bolo získať nielen teoretické vedomosti ako možno chrániť Zem a čím je ohrozovaná, ale zamerali sme sa na konkrétne skutky, ktoré môžeme robiť vo svojom okolí a byť tak prospešní pre Zem a jej zdroje.  Dúfame, že sme svojou aktivitou aj my inšpirovali iných. A ktovie, možno raz získame Oscara v kategórii Ochrana Zeme..

            Do galérie env boli pridané fotografie.

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • " Ľudová pieseň je naším bohatstvom, a keď ho raz prestaneme šíriť, schudobnieme!"  Naším žiakom je toto posolstvo zrejmé. 19.4. 2016 sa títo žiaci zúčastnili Školského kola Slávik 2016:

            5.A-Nikolka Macková, Kristínka Čechová, Terezka Štangová, Miška Barancová, Miško Kiaba

            5. B- Emmka Putišková, Aďko Mikloš, Anetka Karaková, Ninka Gombarčíková

            6.A- Ivanka Sahuľová, Šimonko Macek

            6.B- Chiarka Gatialová

            Porota po náročnom zvážení rozhodla nasledovne:

            3.miesto- Nikolka Macková, Adrián Mikloš

            2. miesto- Terezka Štangová, Anetka Karaková

            1. miesto a postup do OK, kde nás 3.5.2016 bude reprezentovať NINKA GOMBARČÍKOVÁ

            Veľmi si ceníme prístup našich žiakov k tradíciam a zvykov našej vlasti a víťazom blahoželáme!

            Monika Gábrišová, p. učiteľka

            Do galérie Slávik Slovenska boli pridané fotografie.

        • VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ O OLYMPIZME.
          • VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ O OLYMPIZME.

          • Online vedomostnú súťaž organizoval pre ZŠ SOV.

            Päťčlenné družstvá zo ZŠ súťazili v štyroch kolách v  termíne od 7.3.2016 do 31.3.2016. Do súťaže sa zapojilo 344 družstiev z celého Slovenska. Po skončení štvrtého súťažného kola malo 9 družstiev z piatich škôl 100% úspešnosť v plnení súťažných úloh.
             Potešiteľné je, že päťčlenné družstvo šiestakov v zložení Aneta Ďubašáková, Bibiana Radosová, Alexandra Šlabiarová, Emma Buková a Andreas Hajnovič bolo medzi tými najlepšími / deviatimi družstvami/ a ako 3.škola zo všetkých zapojených ZŠ na Slovensku. Prostredníctvom tejto súťaže mali možnosť spoznať našich bývalých aj súčasných olympijských víťazov, poznať históriu vzniku OH a získať veľa nových informácií z oblasti olympijského hnutia. Žiakov viedla p. učiteľka Bučková. Ďakujeme a blahoželáme !

          • Tematický environmentálny deň

          • Príroda je kúzelník, dokáže neuveriteľné veci: 

            Zo Zeme vytryskne tenký pramienok,  rastie, mohutnie a zrazu dokáže pohnúť kolesami turbín.  

            Drobné semienka rozsypané v kyprej zemi sa  zmenia na sladké šťavnaté a vitamínov plné plody.

            Z nepatrného semiačka vyrastie obrovský strom, v jeho tieni si oddýchneme, načerpáme energiu,   

            môžeme sa nadýchnuť.

            Z buniek neviditeľných voľným okom sa  zrodí nový život...

            Príroda dokáže veľa, no aj jej občas dochádzajú sily ,  aj ona potrebuje podať pomocnú ruku. 

            Ponúkame jej ju v našej škole pravidelne v rámci rôznych environmentálnych aktivít. Jednou z nich 

            bude aj náš tematický deň s názvom  Sila prírody. Pripravujú ho učitelia a žiaci  na stredu  20. apríla.

        • Cvičí celá rodina
          • Cvičí celá rodina

          • Ďakujeme, rodičia, deti, starí rodičia, p. učitelia, p. upratovačky, priatelia, všetci sme mali krásny deň spolu! Akcia Cvičí celá rodina je letnou variáciou nášho tradičného podujatia Oci, mami, cvičte s nami, ktoré robíme na jeseň v telocvični. 1. ročník sa veľmi vydaril, veď, pozrite si fotky. Do galérie Cvičí celá rodina boli pridané fotografie.

        • Predškoláci na návšteve
          • Predškoláci na návšteve

          • Prvákov prekvapila milá návšteva - predškoláci si prišli na miesto činu zistiť, čo ich v tej škole čaká a či sa majú tešiť. A o chvíľu boli na nerozoznanie od školákov. Spoločne si spievali, kreslili a rozprávali sa. Potešili aj krásnymi darčekmi. V piatok sa na nich tešíme na zápise.

            Do galérie Predškoláci na návšteve boli pridané fotografie.

          • Triedne schôdzky rodičov

          • Vážení rodičia, 

            pozývame Vás na stretnutie, kde sa môžete informovať o výsledkoch Vášho dieťaťa a informovať sa o činnosti školy. 

            Triedne schôdzky v roč. 1.-4. sa uskutočnia 11.4. v pondelok s rovnakým začiatkom o 15.30 hod. vo všetkých triedach. 

            Triedne schôdzky v roč. 5.-9. sa uskutočnia 12.4.v utorok so začiatkom podľa informácie v žiackej knižke Vášho dieťaťa. 

            12.4.2016 - v utorok - o 16.30 sa uskutoční Rada rodičov v riaditeľni školy, prosíme o účasť triednych dôverníkov všetkých tried. Tešíme sa na stretnutie s Vami. 

          • Blahoželáme!

          • Bibke Radosovej, ktorá reprezentovala našu školu v prednese poézie v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Umiestnila sa vo svojej kategórii na krásnom 3. mieste.

          • POZÝVAME VÁS - CVIČÍ CELÁ RODINA

          • Milí rodičia a priatelia školy, 
            keďže sa náš športový areál na Pribinovej ulici pekne rozrastá, rozhodli sme sa zorganizovať v ňom pre rodičov a deti zo všetkých ročníkov 1. ročník podujatia Cvičí celá rodina. Jeho cieľom je, aby ste si ako rodina či priatelia prišli nielen zašportovať, ale najmä aby ste svoje voľné chvíle trávili spolu pri zdravom pohybe. 
            Miesto: areál na Pribinovej ul. 
            Deň: 13.4.2016 – streda - o 15.00 hod. K dispozícii budú tieto športové aktivity: volejbal v telocvični, futbal na novom multifunkčnom vonkajšom ihrisku, ringo a iné netradičné športy na asfaltovom vonkajšom ihrisku, fitness zariadenia, cyklistická jazda zručnosti a či iné športové súťaže. Občerstvenie – pitný režim – bude zabezpečený. Podmienkou je, aby s dieťaťom prišiel aspoň jeden rodič alebo starší súrodenec, starý rodič, člen rodiny. Na najaktívnejšiu a najpočetnejšiu rodinu čaká milé športové prekvapenie. Svoj záujem vyznačte prosíme na návratkách, ktoré donesú vaše deti do pondelka 11.4

          • Stretnutie s rodičmi budúcich prvákov

          • Ďakujeme za potešiteľný záujem rodičov našich budúcich prvákov o dnešné stretnutie. Veríme, že deťom sa bude v škole dariť, ak ich všetci budeme spolu takto podporovať. A nezabudnime .....čítanie deťom a s deťmi je pre ne veľmi dôležité!

          • Noc s Andersenom

          • Druháci v mestskej knižnici v Dome kultúry a piataci v škole na Pribinovej ulici so svojimi pani učiteľkami Kiabovou, Pažickou, Miklašovou, Turňovou budú tráviť dnešnú NOC S ANDERSENOM. Prajeme Vám pekné čítanie!

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.