• Úspech dopravákov v krajskom kole!

          •  

            Na detskom dopravnom ihrisku pri CVČ Považská Bystrica sa uskutočnilo 30.5.2019 krajské kolo dopravnej súťaže „Na bicykli bezpečne.“ Naše družstvo v zložení : Timko Ďurina, Hanka Pišťánková, Peťka Miklášová a Maťko Dvonč obsadilo 2.miesto. Najlepší chlapec v súťaži jednotlivcov v trenčianskom kraji je náš Timko Ďurina. Gratulujeme!

          • Krajské kolo v ľahkej atletike

          • Peter Jakubis, Aneta Ďubašáková, Kristián Šnirc sa ako víťazi disciplín v skoku do výšky a vrhu guľou zúčastnili Krajského kola v ľahkej atletike v Dubnici nad Váhom. V nepriaznivom počasí predviedli svoje maximá. Peter vo vrhu guľou sa umiestnil na šiestom mieste, Aneta v skoku do výšky na piatom mieste, Kristián v skoku do výšky na trinástom mieste. Veľká gratulácia.

          • Okresné kolo v ľahkej atletike

          • Dňa 21. mája sa naši žiaci zúčastnili okresného kola v ľahkej atletike v Prievidzi. Bojovali na viacerých športoviskách a úspešne. Dievčatá ako družstvo obsadili 9. miesto a chlapci obsadili 2.miesto. Na krajské kolo postúpili K.Šnirc a Aneta Ďubašáková v skoku do výšky, Peter Jakubis vo vrhu guľou. Srdečne gratulujeme.

          • Upršaná exkurzia deviatakov.

          • 22. mája sa naši deviataci zúčastnili exkurzie do múzea holokaustu v Seredi a zámku v Topoľčiankach. Bol to síce upršaný deň, ale to nám neprekážalo. V Seredi nám bolo priblížené tragické obdobie v dejinách Slovenska, v ktorom  naši spolubčania zomierali pre rasovú nenávisť. V Topoľčiankach sme naopak mohli vnímať atmosféru prepychu, bohatstva a významného postavenia človeka v spoločnosti. Počas jedného dňa sme prešli dvomi historickými obdobiami, ktoré časovo nasledovali po sebe, ale život v nich bol tak odlišný....

          • Challenge Day 2019

          • Každý, kto má ruky, nohy a bol v škole sa zúčastnil. S radosťou sa behalo, vybíjalo, florbalovalo, tancovalo.

          • VŠEVEDKOvia v ZOO

          • Po tretiakoch sa vybrali medzi zvieratká aj Vševedkovia. V ZOO sa im veľmi páčilo - najskôr medvede, potom opice, hady, vtáky, slony... Na záver ich však dostali kozliatka - neskutočne hravé a  nezbedné. Cestou k autobusu si Vševedkovia rozprávali, že sem zoberú aj rodičov :).

             

          • Máme 3.miesto v okrese!

          •  

            Naši futbalisti sú tretí najlepší v okrese Prievidza. V troch zápasoch dosiahli jedno víťazstvo, remízu i prehru. Podali bojovný a zodpovedný výkon v každom zápase. Vzorne reprezentovali školu i mesto títo žiaci: P. Hrdý, M. Dadík, A. Hajnovič, M. Poništiak, B. Hanus, P. Málek, M. Sány, M. Švec, M. Šalga.Poďakovanie patrí i p. Trčovi za zhotovenie pekných fotografií.

          • Triedny výlet 6.A a 6.B - Wachumba

          • Do galérie Triedny výlet 6.A a 6.B - Wachumba boli pridané fotografie.

            Dňa 16. mája 2019 sa uskutočnil jednodňový školský výlet 6. A a 6. B triedy do Rajeckej Lesnej. Deti čakal bohatý športový program, lanové prekážky, bungee running, streľba zo vzduchovky, lukostreľba, airoft, paintball a ďalšie súťažné disciplíny zamerané na fyzický a duševný rozvoj. Spestrením dňa bola aj prehliadka  Betlehemu v Rajeckej Lesnej. Hlad sme zahnali bohatou opekačkou. Počasie nám prialo, zažili sme si kopec zábavy, adrenalínu a prekonali sme samých seba. Veľká vďaka patrí aj šikovným animátorom z Wachumby. Bolo nám super!!!

          • Naši futbalisti postupujú ďalej!

          • V obvodnom kole, ktoré sa hralo 17.5. v ZŠ Nitrianské Rudno naši chlapci vyhrali nad ZŠ Oslany 4:1 a ZŠ Nitrianske Rudno porazili 3:1. Výborný výkon podalo celé mužstvo v zložení: M. Dadík, M. Sány, P. Málek, M. Poništiak, M. Švec, P. Hajnovič, P. Hrdý /brankár/. Chlapci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutoční 22.5. v ZŠ Energetikov Prievidza.

          • Prváci s lesníkom

          • Lesník  p. Ing. Vladimír Majer by bol prvákov najradšej zobral do lesa  a tam im ukázal a porozprával o zázraku menom LES. Počasie to nedovolilo,  preto kúsok lesa priniesol medzi nich a pridal veľa informácií, čo všetko tvorí les a ako sa treba v lese a v prírode vôbec  správať. Lebo to, čo poznáme a máme radi, chránime ochotnejšie.  Vďaka, pán Majer, páčilo sa nám. 

          • Detektívny deň

          • V piatok 10.5. zaplnili obidve 2. triedy detektívi.  Hľadali indície a riešili záhadu zmiznutého pokladu. Použili všetky dostupné vedomosti, poznatky aj ťaháky zo všetkých predmetov. Detektívi Fúzik a Linkoln celú pátračku koordinovali, ale hlavnú prácu odviedli malí pátrači. Všetkým oznamujeme, že vďaka ich usilovnej spolupráci  sa POKLAD NAŠIEL.

          • Naši futbalisti na výbornú!

          •  

            Naše mužstvo v zložení P. Hrdý, A. Hajnovič, B. Hanus, M. Dadík, M. Sány, P. Málek, M. Poništiak, M. Švec statočne bojovali v obvodnom kole v ZŠ Dolné Vestenice. Domácich porazili 9:0 . Ťažký, ale veľmi pekný zápas zohrali so ZŠ Lehota pod Vtáčnikom. Vyhrali ho 6:3 a postúpili do semifinále, ktoré sa bude konať o týždeň v ZŠ Nitrianske Rudno.

          • Projekt Elektroodpad – dopad 2

          • Súčasťou našich osláv Dňa Zeme bolo aj zapojenie sa do projektu Elektroodpad – dopad 2. Jeho cieľom bolo vyzbierať čo najviac elektrospotrebičov, ktoré už doslúžili. O zbere elektroodpadu sme oboznámili aj obyvateľov nášho mesta prostredníctvom mestského rozhlasu.  Obyvatelia mesta, ktorí nemali možnosť priniesť odpad do školy, zavolali na sekretariát základnej školy a naše elektrohliadky im odpad odviezli. Aj vďaka tomu neskončia elektrospotrebiče na čiernych skládkach, ale budú ekologicky zlikvidované a ich súčiastky recyklované.

            Pre rodičov pripravila p. Miklošová zaujímavú prednášku o škodlivosti elektrosmogu a v rámci rovesníckeho vzdelávania si naši šikovní šiestaci pripravili pre spolužiakov  prezentáciu o miestach v Novákoch, kde možno elektroodpad odovzdávať aj priebežne počas roka.

            Deň Zeme sme plánovali zavŕšiť úpravou areálu školy, počasie nám však neprialo, a preto sa tieto aktivity uskutočnia, keď bude počasie priaznivejšie.  

             

          • Deň Zeme v škole...

          • Deň Zeme sme tento rok oslávili trochu neskôr, ako bol v kalendári. Presne 30. apríla. Na oslavy sme sa však začali pripravovať oveľa skôr – vyhlásili sme  zber  papiera. A tak už zopár týždňov žiaci našej školy prichádzali do školy nielen s taškami a pomôckami, ale aj  s balíkmi starého papiera. Kôpka v suteréne  školy utešene rástla, a tak si  stromy v našich lesoch  mohli s úľavou aspoň na chvíľku vydýchnuť. Škoda, že  niektoré triedy sa zberu vyhli a tvárili sa, že sa ich netýka.

            Okolo jednej poobede zastalo pred našou školou biele autíčko s banskobystrickou poznávacou značkou. Hŕby starého papiera onedlho zmizli v jeho útrobách a na našej chodbe sa objavila úctyhodná kôpka hygienických potrieb. Tie poslúžia všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a so zberom  pomohli.

            Víťazom zberu sa stali žiaci 9. B triedy, na druhom mieste sa umiestnili žiaci 7. A triedy a na treťom mieste žiaci 5. C triedy.

            Víťazom blahoželáme,  okrem  pocitu z dobre vykonanej práce  a hygienických potrieb sa môžu  tešiť aj na zaslúženú odmenu.  

          • Štvrtáci v planetáriu

          • Štvrtáci každoročne absolvujú exkurziu do planetária v Žiari nad Hronom. Tento rok nám v programe chýbala UFO-rozprávka, ale hviezdna sála nesklamala a všeličo nové za žiaci dozvedeli aj v UFO-sále. Popritom si zopakovali vedomosti o vesmíre a videli krásne fotografie a videá s planétami našej Galaxie.  

        • Tehlička 2019
          • Tehlička 2019

          • Znovu sme sa zapojili do verejnej a dobrovoľnej finančnej zbierky Tehlička pre rok 2019, zapísanej v registri zbierok Ministerstva vnútra SR pod registračným číslom 000-2018-034156, organizovanou o.z. SAVIO – s mottom: "Vráťme spolu, čo voda vzala" – snažili sme sa  tak pomôcť miestnym obyvateľom oblasti Kérala opraviť povodňou poškodené domy či nanovo postaviť zničené a zároveň zabezpečiť spôsob živobytia pre zasiahnuté rodiny. Projekt uprednostňoval rodiny z ekonomicky slabších oblastí a žijúce pod hranicou chudoby.  (viac na http://tehlicka.sk/)

            So žiakmi sme sa o téme pomoci rozprávali, pracovali s materiálmi od združenia Savio, akými boli príručky, pracovné listy a pod. Zbierka bola ukončená k 24. aprílu. Vyzbieraná suma v hodnote 210,- eur bola vložená na účet združenia Savio dňa 6. mája 2019.

            Ďakujeme všetkým, ktorí ochotne prispeli!

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.