• Karanténa v 2.B a 3.B triede

          • Riaditeľka ZŠ oznamuje, že z dôvodu osôb pozitívnych na Covid 19, prerušuje vyučovanie v 2.B do 17. 10. 2021 vrátane a v 3.B do 18. 10. 2021 vrátane.

            Žiaci prechádzajú na dištančné  vyučovanie podľa platného rozvrhu.

            Obedy v ŠJ sú  odhlásené.

          • Platba za stravu v ŠJ za október 2021

          • Vedúca ŠJ žiada rodičov, ktorí ešte neuhradili  stravu za mesiac október 2021, aby tak urobili čo najskôr na číslo účtu

            SK 5556000000009017675005  VS: 1021 + meno a priezvisko dieťaťa, trieda 

            vo výške 

                      I. stupeň (1 - 4 r.)    počet stravných dní              21 x 1,15 = 24,15 €  + 4 € réžia/ spolu: 28,15 €       

                      II. stupeň(5 - 9 r.)      počet stravných dní            21 x 1,23 = 25,83 € + 4 € réžia/spolu: 29,83 €

          • Šípkový deň v 1. ročníku

          • Nie je šípka ako šípka. Najskôr šípky zaviedli prvákov za mesto – na vychádzke pozorovali jesennú prírodu, oberali šípky, neskôr na školskom dvore riešili v smere šípok rôzne úlohy zo slovenského jazyka, matematiky aj prvouky. Dokonca si so šípkami aj zacvičili a za odmenu – príjemné osvieženie – šípkový čaj :)

          • 4.B o knihách

          • Viete ako vznikali knihy v dávnych dobách? My už áno. Skúsili sme si ich vyrobiť. A vieme aj, koľko ľudi sa podieľa na tvorbe tých dnešných. A tak čítame s úctou... 4.B

          • Vyhodnotenie súťaže Englishstar

          • Vyhodnotenie súťaže Englishstar

            V júni šk.roka 2020/2021 sme sa na našej škole prvýkrát zapojili do súťaže zameranej na hravé otestovanie jazykových zručností žiakov základných škôl v anglickom jazyku. Napriek výrazným opatreniam sa súťaže v tomto ročníku 2020/2021 zúčastnilo 199 škôl a 6.806 žiakov z celého Slovenska, a hoci bola medzinárodná účasť na súťaži kvoli opatreniam výrazne skromnejšia, súťažili aj 3 školy z Českej republiky a 1 z Maďarska.

            Z našej školy sa zapojilo až 53 detí, 16 z nich z 1.st. Najúspešnejšími žiakmi so 100% bodovým ziskom boli Vladimíra Trojanová, Petra Miklášová, Sofia Kelbelová, Juraj Kováčik.

            Nad 90% uspeli Hana Pišťánková, Jakub Nowinski, Bronislava Kerteszová, Nicol Karaková, Sarah Szeghyová, Nela Ryan, Ivana Zajačková, Lukáš Nemčok, Lenka Vavrová, Lea Dvončová, Timea Fábryova, Eliška Briatková, Tamara Vasková. Ostatní žiaci dosiahli tiež krásne bodové umiestnenie.

            V poradí prvých 15 škôl s najvyššou priemernou % úspešnosťou v kategórii 50 až 70 súťažiacich sme sa s hodnotením 81,3 % umiestnili na 13.mieste. Súťažiacim gratulujeme a držíme palce v ďalšom pokroku!

          • Karanténa v 8. B triede

          • Riaditeľka základnej školy oznamuje, že RÚVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach nariaďuje povinnú karanténu žiakom 8. B triedy ( zákaz opúšťania bydliska ) do 30. 9. 2021 ( vrátane).

            Karanténa neplatí pre žiakov, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény - oznámenie odporúčame poslať elektronicky cez edupage.

          • Prerušenie vyučovania v 8. B triede

          • Riaditeľka školy v súlade s manuálom Školský semafor prerušuje vyučovanie v 8. B triede v dňoch 23. - 24. 9. 2021 do rozhodnutia RÚVZ v Prievidzi.

            Žiaci prechádzajú na dištančné vyučovanie podľa platného rozvrhu.

            Prerušenie neplatí pre žiakov, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény - oznámenie odporúčame poslať elektronicky cez edupage.

          • Info pre rodičov - KOMPARO

          • Vážení rodičia,

            predchádzajúci školský rok bol aj pre vás ťažkou skúškou. Výučba vašich detí prebiehala prevažne v online priestore a na vás padlo bremeno – pomáhali ste svojim deťom situáciu zvládnuť. Mnohí z vás majú možno pochybnosti o tom, či si deti dokázali dostatočne osvojiť preberané učivo. Testovanie KOMPARO vám pomôže zistiť úroveň vedomostí nadobudnutých počas školského roka poznačeného pandémiou COVID-19. Tento alebo budúci školský rok absolvujú žiaci 8. ročníka (terciáni) a žiaci 9. ročníka (kvartáni) celoštátne Testovanie 9. Mnohí žiaci nemajú s podobnými testami dosť skúseností. Spoločnosť EXAM testing preto každý rok ponúka žiakom jedinečnú možnosť vyskúšať si testy podobné tým, ktoré ich čakajú. Ak sa vaše dieťa zároveň pripravuje na prijímacie skúšky, určite vám záleží na tom, aby sa dostalo na dobrú strednú školu, ktorá mu zabezpečí lepšiu budúcnosť. Stredné školy zohľadňujú v prijímacom konaní aj výsledky Testovania 9. Ak hľadáte spôsob, ako svojmu dieťaťu pomôcť priblížiť sa k vytúženým výsledkom, práve testovanie KOMPARO je vynikajúcou voľbou. Najbližšie cvičné testovanie KOMPARO pre ôsmakov (terciánov) aj deviatakov (kvartánov) sa uskutoční už 11. novembra. Každý účastník dostane podrobnú informáciu o svojich výsledkoch. Dozvie sa, ako je na tom v porovnaní s rovesníkmi z celého Slovenska, ktoré typy úloh mu robia problémy a ktoré učivo si ešte musí zopakovať. Táto analýza sa stane akýmsi kompasom, ktorý pomôže účastníkom nájsť smer, ktorým by sa mali vydať na ďalšej ceste za úspechom. Organizátorom testovania KOMPARO je spoločnosť EXAM testing, ktorá sa profesionálne venuje testovaniu žiakov už 27 rokov a má na túto činnosť potrebné povolenia. Hoci je účasť na testovaní KOMPARO dobrovoľná, každoročne sa doň zapájajú tisíce žiakov. Aj pre školy je KOMPARO veľmi užitočnou spätnou väzbou. Mnohé školy sa preto obracajú na rodičov s prosbou, aby toto testovanie svojim deťom uhradili. Veríme, že ak sa škola, ktorú vaše dieťa navštevuje, rozhodne zúčastniť na testovaní KOMPARO, bude to zmysluplná investícia, ktorá pomôže napredovať tým, ktorých máte najradšej.

          • Plavecký výcvik

          • Pod vedením skúsených trénerov z KVP Nováky absolvovali druháci a štvrtáci zdokonaľovací plavecký kurz. Do cieľa doplávali všetci, ktorí odolali útokom nádchy. A aká bola voda? Predsa mokrá 😊.

          • V knižnici s tretiakmi

          • Konečne sa tretiakom podarilo uskutočniť plánovanú návštevu knižnice a stať sa naozajstnými čitateľmi. Pani knihovníčka si pre nich pripravila zaujímavý príbeh a veľa kníh. Pani učiteľky vyhlásili výzvu Tretiacka dvestovka – spoločne prečítať do konca školského roka 200 kníh, čiže každý približne 10. Niektorí začali už cestou z knižnice 😊.

          • Druháci o lese

          • Život lesa, lesných rastlín a živočíchov poznávali druháci s lesným inžinierom p. Majerom. Niektoré vlastnosti lesa už poznali, ďalšie skúmali prostredníctvom rozprávania a zaujímavých úloh, ktoré spoločne riešili. Určite nezabudnú, ako sa treba v lese správať a hlavne, že les treba chrániť.

          • Karanténa v 8.A triede

          • Riaditeľka základnej školy oznamuje, že RÚVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach nariaďuje povinnú karanténu  žiakom 8. A triedy ( zákaz opúšťania bydliska )  do 24. 9. 2021 ( vrátane).

            Karanténa neplatí pre žiakov, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény - oznámenie odporúčame poslať elektronicky cez edupage.

            Vyučovanie pre žiakov v karanténe bude prebiehať dištančnou formou podľa platného rozvrhu.

             

          • Prerušenie vyučovania v 8. A triede

          • Riaditeľka školy v súlade s manuálom Školský semafor prerušuje vyučovanie v 8. A triede v dňoch 16. - 17. 9. 2021 do rozhodnutia RÚVZ v Prievidzi.

            Žiaci prechádzajú na dištančné vyučovanie podľa platného rozvrhu.

          • Preberanie antigénových samotestov na domáce použitie

          • Oznamuje zákonným zástupcom žiakov, ktorí mali záujem o antigénové samotesty, že si ich môžu prísť prevziať v priebehu tohto týždňa (okrem stredy) v čase od 13:00 - 16:00 hod. Prvý stupeň do budovy na Ul. J. C. Hronského, druhý stupeň na Pribinovej ulici.Testy môže prevziať len zákonný zástupca žiaka.

            V prípade pozitívneho výsledku testu kontaktujte vášho detského lekára a  školu.

          • Rozprávky z letnej školy

          • Dnes nás prekvapili a rozosmiali žiaci z letnej "divadelnej" školy, ktorí vystúpili so svojou zábavnou hrou.  Boli skvelí a mali aj skvelých divákov.

          • Časový harmonogram vstupu žiakov do budovy na Pribinovej ulici

          • Žiacky vchod:          7:15 - 9. A         7:20 - 8. A        7:25 - 7. A        7:30 - 6. A         7:35 - 5. A,C                   

            Vchod z dvora :       7:15 - 9. B         7:20 - 8. B       7:25 - 7. B        7:30 - 6. B        7:35 - 5. B,C

          • Začiatok školského roka 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční 2. 9. 2021 o 9:00 v areáli školy na Ul. J. C. Hronského (za poštou). 

            Každý žiak predloží v prvý deň nástupu do školy – teda vo štvrtok 2. 9. 2021 vyplnené tlačivo „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (príloha). Tlačivo odporúčame poslať elektronicky cez Edupage.

            Po slávnostnom otvorení  sa do budovy Základnej školy na Ul. J. C. Hronského presunú žiaci 1. - 4. ročníka a do  budovy na Pribinovej ul. žiaci 5. ročníka.

            Prevádzka ŠKD a ŠJ  začne 3. 9. 2021.

            Počas vyučovania a taktiež v deň slávnostného otvorenia školského roka v budove školy sú žiaci i zamestnanci povinní mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom.

            V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie uskutoční v triedach.

            Tešíme sa na Vás!

          • Letná škola Veselo a hravo s rozprávkou

          • Druháci sa od 16.8. do 20.8.2021 zúčastnili Letnej divadelnej školy, ktorú viedla Bc. Janka Sedláčková a Mgr. Veronika Kostelná, s názvom Veselo a hravo s rozprávkou. Cez dramatické hry si deti rozširovali vedomosti, rozvíjali pohybové, hudobné aj výtvarné schopnosti a budovali  morálne postoje. Učili sa spolupracovať pri tvorivej hre, improvizovali, spievali, tancovali, kreslili a zažili veľa zábavných momentov.

          • Letná škola na 2.stupni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Letná škola na 2.stupni.

            Do projektu Letná škola sa uplynulý týždeň rozhodli zapojiť a stráviť v škole časť letných prázdnin aj budúci siedmaci a ôsmaci :-). Kto by sa však o nich bál, že ich čakalo len "učenie-mučenie", je na omyle. :-) Svoje vedomosti a zručnosti v anglickom jazyku a dejepise rozvíjali hlavne hravou formou a v množstve aktivít pripravených pani učiteľkami. Po hrách a rozhovoroch v rannom kruhu si vo vytvorenom bunkri pod korunami jabloní čítali rôzne príbehy, spoznali Olivera Twista, hrali komunikačné hry, slovíčkové pexesá, ale aj zároveň piknikovali s chutným pečivom od sponzora. V bufete kúpaliska mali možnosť "spíkovať" a nakupovať LEN v angličtine, za čo ďakujeme skvelému Peťovi a Miškovi Gogolovi. Navigáciu v cudzom jazyku si najskôr precvičili k triede, potom na dopravnom ihrisku pripravenom p.učiteľom. V angličtine sme aj veru piekli. Keďže sme v priebehu roka čítali recept o jablkovom koláči, "Apple crumble" sme si teda aj upiekli. Šľahačka a zmrzlina bola k nemu sladkou bodkou. Ani v triede to nebolo len o vypĺňaní gramatických cvičení, papier striedala obľúbená aplikácia Kahoot, v angličtine pozerali rozprávku, zaujímavé prezentácie, aj Harry Potter pomohol kadečo vysvetliť :-). Zážitky z prázdnin a navštívené mestá vpisovali po anglicky do vlastnej mapy Slovenska. Zaujímavý výlet nás čakal v Lehote p/Vtáčnikom,kde deti navštívili Technické moto múzeum s množstvom zaujímavých exponátov. Dejepis si deti tiež zopakovali aktívne a hravo :-) Starší žiaci spojili s dejepisom aj geografiu, cieľom bolo pripraviť poznávací dvojdňový výlet "Po stopách významnej slovenskej osobnosti šľachtického rodu"...naplánovali trasu, návštevy múzeí, vyčíslili cenu..svoje práce ukončili prezentáciou. Tiež ukázali kuchynské zručnosti, piekli stredoveké chlebové šišky :-). Mladší žiaci sa zamerali na obdobie starovekého Grécka. Vyhľadávali informácie o nich zvolenej významnej osobnosti, hrali scénky z ich života, súťažili a veru nielen slovne, ale aj na svojich olympijskych hrách. Víťazi si odniesli slávu a vavrínový veniec :-). Letnú skolu sme ukončili opekačkou a záverečným športovým turnajom. Bolo nám super :-)

          • Posledný deň v letnej škole

          • Piaty deň  letnej školy začali tretiaci s Barborkou Katrenčíkovou - ani sa im nechcelo s ňou rozlúčiť, počas týždňa získali veľmi cenné vedomosti na tému kyberšikana.

            Dnešný tréning bol zameraný na kickbox a zamakala si s nimi naša super zástupkyňa Martinka Mišúnová.

            Po vyváženej desiate sme dostali pozvanie na kultúrne predstavenie, ktoré si pripravila skupina letnej školy druhákov.

            Posledné popoludnie sme dokončili vyvýšený záhon s bylinkami, užili si ešte veľa srandy, pohybu a opekačku, za ktorú ďakujeme prievidzkým pekárňam a spoločnosti Berto.

            Bez úrazov, plní zážitkov, radosti sme sa rozlúčili užiť si pohodlie domova, posledné dni prázdnin a dovolenky. 

            Za dôveru ďakujeme rodičom.

            Mgr. Monika Gábrišová a Mgr. Žaneta Čierna 

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.