• Prijímacie konanie - aktualizácia 29. 4. 2021

          • Prijímacie skúšky na stredné školy sa budú konať v dňoch 3. a 10. mája 2021. Talentové skúšky 5. - 7. mája a 12. - 14. mája 2021.

            Vzhľadom na rozporuplné informácie, ktoré sa objavili v médiách, odporúčame ísť na prijímacie pohovory s platným negatívnym testom.

            Uchádzač sa pri vstupe do budovy školy, ktorá sa nachádza v

            a) bordovom okrese (v okrese III. stupňa varovania - Trenčín, Turčianske Teplice)  preukazuje:

            1. negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 7dní,

            2. negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 7 dní alebo

            3. má výnimky z preukázania sa negatívnym výsledkom testu (napríklad v prípade prekonania ochorenia, zdravotnej kontraindikácie, očkovania či v iných prípadoch, ktoré bližšie špecifikuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva,

            b) ružovom okrese alebo v červenom okrese (v okrese I. a II. stupňa varovania) sa uchádzač testom nepreukazuje.

            V priestoroch školy a školského zariadenia musia mať všetky osoby po celú dobu prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravia.

            Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka  je do 20. mája 2021.

            Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium strednej škole je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu, poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole. Vzor potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium je uvedený v prílohe.

            Príloha:         https://www.minedu.sk/data/att/18514.pdf

                      

            V prípade potreby si vytlačené Potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium môžu žiaci  vyzdvihnúť u výchovnej poradkyne.

             

             

                       

          • Krajské kolo chemickej olympiády

          • Dňa 22. 4. 2021 sa uskutočnilo Krajské kolo chemickej olympiády. Nikolka Hvojniková a Danielka Klopčeková, naše šikovné deviatačky,  sa stali úspešnými riešiteľkami. Gratulujeme.

          • Deň ZEME

          • Vo štvrtok zavládol v škole živý ruch – sviatok Zeme sme oslávili prácou. Žiaci získavali nové informácie, triedili ich a vyhodnocovali v rôznych úlohách. Malými krokmi chceme všetci – deti i dospelí prispieť k zlepšeniu  životného prostredia.

          • Vyučovanie od 26. 4. 2021

          • A/ Vyučovanie 1. stupňa prebieha prezenčne. Vyučuje sa  podľa platného rozvrhu. ŠKD je v bežnej prevádzke.

            Podmienky účasti žiaka 1.stupňa na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • žiaci 1. stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti  príloha Čestné vyhlásenie 1.stupeň a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke zákonného zástupcu k nahliadnutiu.  

            B/ Vyučovanie žiakov 5. až 9. ročníka prebieha prezenčne v súlade s metodickým usmernením „Návrat žiakov do škôl“, v zmysle ktorého škola pripravila plán adaptačného obdobia. Žiaci 5. - 7 . ročníka sa budú učiť 1.- 5. vyučovaciu hodinu podľa platného rozvrhu. Žiaci 8. a 9. ročníka sa učia podľa platného rozvrhu.   Škola bude pre žiakov otvorená od 7:20. Žiackym vchodom vstupujú  do budovy žiaci 7. - 9. ročníka, vchod z dvora bude otvorený pre žiakov 5. a 6. ročníka.

            Cieľom adaptačného obdobia je poskytnúť žiakom podmienky pre postupný návrat k bežnému prezenčnému vyučovaniu, minimalizovať stresové situácie a vytvoriť bezpečné prostredie v škole. Veľký dôraz budeme klásť na podporu socializácie a adaptácie žiakov v škole. Prvé dva týždne nebudú žiaci písať testy, písomné práce a pod. 

            Podmienky účasti žiaka 2. stupňa na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • negatívny test žiaka nie starší ako 7 dní
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti  príloha Čestné vyhlásenie 2. stupeň  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke zákonného zástupcu a žiaka k nahliadnutiu. Dokumenty máte možnosť poslať aj elektronicky cez edupage.
            • ak nedostanete výsledok kloktacieho testu Vášho dieťaťa do nedele 25. 4. 2021 do 14:00 hod, postupujte  bez zbytočného odkladu podľa pokynov v priloženom Informačnom liste pre rodičov.

             

            C/ Žiaci 1. a 2. stupňa používajú podľa vyhlášky ÚVZ SR č. 175/2021 počas výchovno-vzdelávacieho procesu rúško, šál alebo šatku.

            Vážení rodičia, chápeme, že sa o svoje deti bojíte a často aj nesúhlasíte s opatreniami štátu v oblasti protipandemických opatrení a nariadení. Prosíme Vás o porozumenie. Škola má povinnosť postupovať podľa rozhodnutí a usmernení ministerstva, uznesení vlády a platných vyhlášok ÚVZ SR. Usilujeme sa zabezpečiť výchovno-vzdelávací proces v bezpečnom prostredí a dúfame, že sa situácia bude naďalej zlepšovať tak, aby sme sa vrátili k bežnému chodu školy.

            D/ Ak žiaci nenastúpia do školy, z obedov ich odhlasuje rodič.

            Dovoľujeme si Vás upozorniť na to, ako musí škola postupovať v prípade, ak zákonný zástupca žiaka alebo žiak 2. stupňa neabsolvuje testovanie, a z tohto dôvodu sa žiak nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. Ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka / žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadom vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní.

            2. Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            3. Žiak môže byť komisionálne preskúšaný aj v prípade, že vyučujúci z dôvodu vysokého počtu hodín nebude mať dostatok podkladov k záverečnému hodnoteniu.

            4. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR.“

          • Štvrtáci o prírode

          • Tému prírodné spoločenstvá štvrtáci spracovali rôznymi spôsobmi - využili výtvarné schopnosti i zručnosti z informatiky. To všetko však bola len príprava na prezentáciu svojich vedomostí - ukázali, že vedia o prírode naozaj veľa a každý si našiel v tejto oblasti aj svoj špecifický okruh záujmu. Nám sa to páči. A vám?

          • Testovanie kloktacími testami pre žiakov 5.- 7. ročníka

          • Vážení rodičia,

            Testovanie PCR kloktacími testami sa uskutoční  v šatniach v prístavbe telocvične na Pribinovej ul. v stredu 21. 4. 2021  (dištančné vyučovanie 5. až 7. ročníka bude prebiehať. Žiaci, ktorí sa zúčastnia testovania, budú automaticky ospravedlnení). Do budovy vstupujte vchodom do prístavby telocvične.

            9:00       7. ročník

            10:00      6. ročník    

            11:00 - 12:15  5. ročník

            Hodinu pred testovaním sa neodporúča jesť ani piť. 

            Prosíme Vás, ak ste  ich ešte neodovzdali, aby ste si pripravili príslušné tlačivá, ktoré nájdete v prílohe tejto správy. Bez predloženia týchto tlačív žiak nebude môcť byť pretestovaný.

            Výsledok testu dostanete do 72 hodín od okamihu, kedy škola odovzdá odobraté vzorky na vyhodnotenie do laboratória. Prostredníctvom emailu dostanete upozornenie s odkazom na internetovú stránku. Aby ste si mohli výsledok testu zobraziť, prípadne stiahnuť k sebe do počítača, budete sa musieť identifikovať prostredníctvom čísla vašej vzorky (nájdete ho na zadnej strane letáku, ktorý žiak dostane v škole po uskutočnení testu). O výsledku testu je anonymizovanou formou informovaná aj vaša škola.

            Vyučovanie 5. až 7. ročníka v prezenčnej podobe môže začať 26. 4. 2021.

            Podrobné informácie o kloktacích testoch nájdete na www.testujemeskoly.sk

            Podmienka účasti žiaka 2. stupňa na vyučovaní:

            • v prípade obnovenia vyučovania na 2. stupni je podmienkou účasti žiaka 2. stupňa na prezenčnom vyučovaní negatívny výsledok RT-PCR, potvrdenie výsledku antigénového testu certifikovaného na území EU, negatívny výsledok PCR kloktacím testom alebo potvrdenie o výnimke. Môžete sa teda rozhodnúť pre iný spôsob testovania ako kloktacími testami. Cez najbližší víkend  (24. -25. 4. 2021) bude prebiehať skríningové testovanie aj v Meste Nováky.
            • negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka 2. stupňa nie starší ako sedem dní
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke.  

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka alebo žiak 2. stupňa neabsolvuje testovanie, a z tohto dôvodu sa žiak nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. Ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadom vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní.

            2. Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            3. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR.“

            Dúfajme, že sa epidemiologická situácia bude zlepšovať a že budeme môcť chodiť do školy bez pretestovania. Zatiaľ Vám ďakujeme za pochopenie.

          • Vyučovanie od 19. 4. 2021

          • A/ Vyučovanie 1. stupňa prebieha prezenčne. Vyučuje sa  podľa platného rozvrhu. ŠKD je v bežnej prevádzke.

            Podmienky účasti žiaka 1.stupňa na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • žiaci 1. stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie o bezinfekčnostipríloha Čestné vyhlásenie 1.stupeň a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke zákonného zástupcu k nahliadnutiu.  

            B/ Vyučovanie žiakov 5., 6. a 7. ročníka prebieha ďalej podľa nezmeneného dištančného rozvrhu.

            C/ Vyučovanie žiakov 8. a 9. ročníka prebieha prezenčne v súlade s metodickým usmernením „Návrat žiakov do škôl“, v zmysle ktorého škola pripravila plán adaptačného obdobia. Žiaci sa budú učiť

            1.- 5. vyučovaciu hodinu podľa upraveného rozvrhu. Rozvrh je zverejnený. Škola bude pre žiakov otvorená od 7:30.

            Cieľom adaptačného obdobia je poskytnúť žiakom podmienky pre postupný návrat k bežnému prezenčnému vyučovaniu, minimalizovať stresové situácie a vytvoriť bezpečné prostredie v škole. Veľký dôraz budeme klásť na podporu socializácie a adaptácie žiakov v škole. Prvé dva týždne nebudú žiaci písať testy, písomné práce a pod. 

            Podmienky účasti žiaka 2. stupňa na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • negatívny test žiaka nie starší ako 7 dní
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie o bezinfekčnostipríloha Čestné vyhlásenie 2. stupeň  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke zákonného zástupcu a žiaka k nahliadnutiu.
            • ak nedostanete výsledok kloktacieho testu Vášho dieťaťa do nedele 18.4. 2021 do 14:00 hod, postupujte  bez zbytočného odkladu podľa pokynov v priloženom Informačnom liste pre rodičov.

             

            D/ Žiaci 1. a 2. stupňa používajú podľa vyhlášky ÚVZ SR č. 175/2021 počas výchovno-vzdelávacieho procesu rúško, šál alebo šatku.

            Vážení rodičia, chápeme, že sa o svoje deti bojíte a často aj nesúhlasíte s opatreniami štátu v oblasti protipandemických opatrení a nariadení. Prosíme Vás o porozumenie. Škola má povinnosť postupovať podľa rozhodnutí a usmernení ministerstva, uznesení vlády a platných vyhlášok ÚVZ SR. Usilujeme sa zabezpečiť výchovno-vzdelávací proces v bezpečnom prostredí a dúfame, že sa situácia bude naďalej zlepšovať tak, aby sme sa vrátili k bežnému chodu školy.

            E/ Ak žiaci nenastúpia do školy, z obedov ich odhlasuje rodič.

            Dovoľujeme si Vás upozorniť na to, ako musí škola postupovať v prípade, ak zákonný zástupca žiaka alebo žiak 2. stupňa neabsolvuje testovanie, a z tohto dôvodu sa žiak nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. Ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka / žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadom vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní.

            2. Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            3. Žiak môže byť komisionálne preskúšaný aj v prípade, že vyučujúci z dôvodu vysokého počtu hodín nebude mať dostatok podkladov k záverečnému hodnoteniu.

            4. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR.“

            ĎAKUJEME A TEŠÍME SA NA ŽIAKOV V ŠKOLE!

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 8.4. 2021 sa uskutočnilo okresné kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY , kde žiak 8.B triedy Emanuel Drozd získal v kategórií E - zoológia prvé miesto a postupuje do krajského kola. Gratulujeme

          • Oznam pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka o testovaní  kloktacími testami

          • Vážení rodičia,

            od 19. apríla 2021 sa môžu vrátiť k prezenčnej forme výučby žiaci ôsmych a deviatych ročníkov zo základných škôl mimo čiernych okresov. Žiaci stravujúci sa v ŠJ budú na obedy prihlásení. 

            Mnohí ste prejavili záujem o pretestovanie Vášho dieťaťa PCR kloktacím testom. 

            Testovanie PCR kloktacími testami sa uskutoční  v šatniach v prístavbe telocvične na Pribinovej ul. v stredu 14. 4. 2021 nasledovne (dištančné vyučovanie 8. a 9. ročníka v tento deň nebude prebiehať online).

            8:00       9.B

            9:00       9.A         

            10:00     8.A

            11:00     8.B

            Prosíme Vás, aby ste si pripravili príslušné tlačivá, ktoré nájdete v prílohe tejto správy. Bez predloženia týchto tlačív žiak nebude môcť byť pretestovaný.

            Výsledok testu dostanete do 72 hodín od okamihu, kedy škola odovzdá odobraté vzorky na vyhodnotenie do laboratória. Prostredníctvom emailu dostanete upozornenie s odkazom na internetovú stránku. Aby ste si mohli výsledok testu zobraziť, prípadne stiahnuť k sebe do počítača, budete sa musieť identifikovať prostredníctvom čísla vašej vzorky (nájdete ho na zadnej strane letáku, ktorý žiak dostane v škole po uskutočnení testu). O výsledku testu je anonymizovanou formou informovaná aj vaša škola.

            Vyučovanie 8. a 9. ročníka v prezenčnej podobe môže začať 19. 4. 2021.

            Podrobné informácie o kloktacích testoch nájdete na www.testujemeskoly.sk

            Podmienka účasti žiaka 2. stupňa na vyučovaní:

            • v prípade obnovenia vyučovania na 2. stupni je podmienkou účasti žiaka 2. stupňa na prezenčnom vyučovaní negatívny výsledok RT-PCR, potvrdenie výsledku antigénového testu certifikovaného na území EU, negatívny výsledok PCR kloktacím testom alebo potvrdenie o výnimke. Môžete sa teda rozhodnúť pre iný spôsob testovania ako kloktacími testami. Cez najbližší víkend  (17. -18. 4. 2021) bude prebiehať skríningové testovanie aj v Meste Nováky.
            • negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka 2. stupňa nie starší ako sedem dní
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke.  

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka alebo žiak 2. stupňa neabsolvuje testovanie, a z tohto dôvodu sa žiak nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. Ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadom vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní.

            2. Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            3. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR.“

            Dúfajme, že sa epidemiologická situácia bude zlepšovať a že budeme môcť chodiť do školy bez pretestovania. Zatiaľ Vám ďakujeme za pochopenie.

          • Vyučovanie od pondelka 12. 4. 2021

          • Vyučovanie 5. - 9. ročníka prebieha naďalej dištančne.

            Vyučovanie 1. - 4. ročníka bude prebiehať prezenčne.

            Podmienka účasti na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • žiaci 1.stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke.  

            Vyučovanie bude prebiehať za sprísnených epidemiologických opatrení.

            ŠKD bude fungovať v bežnej prevádzke.

          • Zápis do 1. ročníka

          •  15.4.2021 vo štvrtok

            od 12.00 do 17.00 hod.

            v priestoroch školy roč. 1.- 4.

            Ul. J. C. Hronského 356/2 za poštou

            POVINNOSŤ  ZÁPISU  UPRAVUJE § 20 ODS.(2)  ZÁKONA č. 245/2008  Z. z. O  VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ (ŠKOLSKÝ ZÁKON) A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV V ZNENÍ NESKORŠÍCH PREDPISOV PRE VŠETKY DETI, KTORÉ DO 31. 8. 2021 DOVŔŠIA ŠIESTY ROK VEKU.

            Zápis sa uskutočňuje BEZ PRÍTOMNOSTI DIEŤAŤA!

             

            Zápis prebehne s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení. Pri príchode do školy bude potrebné preukázať sa aktuálnym negatívnym testom na Covid-19, resp. jeho platnou náhradou a použiť respirátor.

            RODIČIA PRINESÚ NA ZÁPIS :

            • vyplnený dotazník
            • súhlas so spracovaním osobných údajov
            • občiansky preukaz
            • rodný list dieťaťa
            • 20 €  

            V prípade, že nemáte možnosť formuláre vytlačiť a vyplniť doma, budú Vám na vypísanie k dispozícii priamo pri zápise.

             

          • Vyučovanie od stredy 7. 4. 2021

          • Vyučovanie 5. - 9. ročníka prebieha naďalej dištančne.

            Vyučovanie 1. - 4. ročníka bude prebiehať prezenčne.

            Podmienka účasti na vyučovaní:

            • negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní
            • žiaci 1.stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov
            • žiak pri nástupe do školy predloží čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  a tiež kópiu potvrdenia negatívneho výsledku RT-PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke.  

            Vyučovanie bude prebiehať za sprísnených epidemiologických opatrení.

            ŠKD bude fungovať v bežnej prevádzke.

            Prosíme, sledujte zdravotný stav svojich detí a v prípade príznakov čo i len bežného prechladnutia a pod. ich preventívne do školy neposielajte.

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • V dňoch  od 1. do 6. apríla sú veľkonočné prázdniny. Prezenčné a dištančné vyučovanie nebude prebiehať. 

            Želáme Vám  príjemné prežitie veľkonočných sviatkov!

          • Testovanie žiakov 2. stupňa PCR kloktacími testami

          • Vážení rodičia,

            na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie predpokladáme, že po veľkonočných prázdninách nastane zmena a s veľkou pravdepodobnosťou sa začneme riadiť  regionálnym COVID automatom.

            Tým by sa otvorila možnosť plnohodnotného obnovenia prezenčného vyučovania na 2. stupni v základných školách, a to nasledovne: ak bude okres v III. stupni varovania, obnoví sa vyučovanie v 9. ročníku základných škôl, v prípade II. stupňa varovania v okrese by mohlo dôjsť k otvoreniu celého 2. stupňa základných škôl prezenčnou formou vzdelávania.

            Podmienkou účasti žiaka 2.stupňa na prezenčnom vyučovaní je negatívny výsledok RT-PCR , potvrdenie výsledku antigénového testu certifikovaného na území EU, negatívny výsledok  PCR kloktacím testom alebo potvrdenie o výnimke.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR má mimoriadny záujem udržať prostredie škôl bezpečné, a preto Vám ponúkame možnosť  PCR testovania kloktacími testami pre žiakov 2.stupňa základných škôl.

            Informatívne video o testovaní kloktaním:  https://www.youtube.com/watch?v=Uu_z9-I5cP0

            Predpokladáme, že testovanie žiakov 9. ročníka  PCR kloktacím testom sa uskutoční po veľkonočných prázdninách v 14. týždni. Je potrebné, aby žiak  priniesol príslušné tlačivá podpísané zákonným zástupcom, inak  nebude môcť byť otestovaný. Tlačivá budú k dispozícii aj v budove školy na Pribinovej ulici dňa 6. 4. 2021. O aktuálnych informáciách Vás budeme priebežne informovať na stránke školy. Ďakujeme za pochopenie.

          • Pre záujemcov o duálne vzdelávanie

          • Do 31. 3. 2021 ešte očakávajú firmy, v ktorých sa môžu žiaci  duálne vzdelávať, žiadosť rodičov o prijatie na duálne vzdelávanie. Na základe tejto žiadosti a splnenia kritérií, ktoré si firma stanoví, dostane žiak rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí do duálneho vzdelávania. V prípade kladnej odpovede kópiu rozhodnutia treba priložiť k prihláške na strednú školu, preto ju  treba  čo najskôr doručiť výchovnému poradcovi.

          • Čítame si doma i v škole

          • Druhácke oddelenie ŠKD si usporiadalo čitateľský maratón. Na vyučovaní sa s p. učiteľkou rozprávali o knihách, ktoré čítajú, či sa im páčili príbehy, ich ukončenie, aký záver  si predstavovali, ako sa im páčili ilustrácie. Po vyučovaní pokračovali v ŠKD a spoločne si prečítali knihu Rozprávky na dobrú noc, ktorá má 397 strán.  Po prečítaní sa o knihách rozprávali a vymysleli si, že sa pokúsia napísať dáky príbeh aj oni. A kým sa im to podarí, vyrobili si do kníh, ktoré už majú, aspoň pekné záložky.

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.