• DEJEPISNÁ EXKURZIA

          • 2.6. 2023 sa žiaci 9.A a 9.B zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora. Počas druhej svetovej vojny boli z neho deportovaní slovenskí Židia. Cieľom múzea je vypracovať sa na poprednú inštitúciu v oblasti boja proti antisemitizmu a rasizmu. Dôležité je pripomínať si životné príbehy obetí a preživších holokaustu. V období 2. svetovej vojny boli v Seredi, Novákoch a Vyhniach vybudované pracovné a koncentračné tábory pre Židov, odkiaľ boli vypravované deportačné vlaky do koncentračných táborov na územia okupované nacistami. Väčšina deportovaných Židov sa už naspäť nikdy nevrátila. Táborové objekty v Novákoch a Vyhniach sa nezachovali. Preto tábor v Seredi predstavuje jediný autentický pracovný a koncentračný tábor z obdobia druhej svetovej vojny na území Slovenskej republiky.

            Cestou späť sme navštívili pôvabný kaštieľ v Topoľčiankach, ktorý povýšil na letné prezidentské sídlo Tomáš Garrigue Masaryk. V slovenskom letnom sídle sa cítil veľmi príjemne, podobne ako aj my.

          • Školský inšpiratívny festival

          • Tento rok sme MDD poňali trochu netradične. Okrem športových aktivít sme do programu zaradili aj druhý ročník Školského inšpiratívneho festivalu. Jeho cieľom je prezentovať talent a úspechy našich žiakov. V našej škole máme veľa detí, ktoré vynikajú v rôznych oblastiach. Venujú sa cyklistike, vodnému pólu, kanoistike, gymnastike aj karate, ale vedia tiež výborne tancovať, hrať na organe či akordeóne a tiež pracovať s drevom a vytvárať z neho krásne výrobky. 

            V programe preto vystúpilo veľa talentov, ktoré môžu svojou šikovnosťou, odhodlaním a húževnatosťou inšpirovať aj ostatných žiakov.

          • Poďakovanie za sponzorský dar

          • Touto cestou by sme sa chceli poďakovať spoločnosti Nestlé Slovensko za poskytnutý sponzorský dar pre našich žiakov. V mene našich detí Vám tiež veľmi pekne ďakujeme a prajeme veľa pracovných úspechov.

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.