• Plavecký výcvik

          • Veľkým prínosom našej školy sú opakované plavecké kurzy. Teraz doplávali žiaci od 2. až po 5. ročník. A na piatakoch bol veru výkonnostný posun badateľný.

          • Svetový deň duševného zdravia

          • 10. október je Svetovým dňom duševného zdravia.

            Čo to vlastne znamená "BYŤ DUŠEVNE ZDRAVÝ?" Aj na našej škole sa nielen dnes venujeme tejto téme. Smelo môžeme povedať, že sme druhou rodinou našich školských detí a zaujíma nás ich zdravie v každom ohľade.

            V našich životoch sa stretávame s rôznymi životnými situáciami, nie vo všetkých sa cítime dobre, niektoré sa nám môžu javiť dokonca až príliš ťažké na zvládnutie. VŽDY EXISTUJE POMOC!

            Ak pozoruješ, že prežívaš apatiu, nezáujem o učenie, celkový nezáujem, stres, depresívne stavy, pomenovanie pocitov o sebe, strach o kamarátov, rodinu, seba, riešiš šikanu či kyberšikanu, zhoršený prospech.. vedz, že NIE JE HANBA ANI ZBABELOSŤ POŽIADAŤ O POMOC.

            Aj na našej škole sme tu pre teba: špeciálny pedagóg a školský psychológ spolu s celým podporným tímom.

            #zsnovaky #svetovýdeňduševnéhozdravia #zdravovškole #smetupreteba

          • Prvácky Deň jablka

          • Blížiaci sa Svetový deň pôvodných odrôd jabĺk bol príležitosťou na ďalšie projektové vyučovanie v prvom ročníku.  Pri riešení rôznych úloh deti vnímali nielen výsledok, ale aj význam spolupráce. Odmenou za usilovnosť im bolo  chutné jabĺčko a šalátik, ktorý si samy vyrobili.

          • Športová akadémia Mateja Tótha

          • Naša škola je prihlásená do súťaže o športovú akadémiu Mateja Tótha. Prinášame Vám možnosť rozhýbať deti priamo v našej škole vďaka  O2 Športovej akadémii Mateja Tótha, ktorú máme možnosť vyhrať na rok zadarmo. Treba hlasovať každý deň za našu školu na link https://akademia.o2.sk/hlasovanie/13902. Navyše, ak pri hlasovaní zadáte aj kód z výrobkov Budiš, OVKO Plus alebo rajo brejky, pošlete naraz až 5 hlasov. Rovnako 5 hlasov pošlete, ak budete hlasovať prostredníctvom O2 aplikácie. Hlasovať za školy bude možné do 17. decembra 2024.

          • Jablkový pondelok

          • Jablko bolo dnes vo štvrtom ročníku hlavnou témou na každom predmete. Čo všetko si žiaci s jablkom vyskúšali a precvičili, ukazujú fotografie. Zvládli to skvele a odmenou im bolo – jablko.

          • Rýchly rozbeh piatakov

          • Začal sa september a chodby  našej školy sa opäť naplnili deťmi. Presúvajú sa hore-dole po chodbách a človek, ktorý sem príde prvýkrát, si možno pomyslí, že nastalo sťahovanie národov! Ale kdeže! To je len obyčajná prestávka a naši žiaci sa rýchlo snažia dostať do svojich tried. Pre žiakov iných škôl je to nepredstaviteľné! Oni sedia celý  deň v jednej triede a učitelia chodia za nimi.  Aké pohodlné, že? Naši žiaci sú ale šikovnejší! Možno sa to nezdá, a niektorí z vás si to nevedia ani predstaviť, ale takýto spôsob výučby má aj svoje výhody. Aké? No, veď čítajte ďalej!  

            Žiaci nastupujúci do piateho ročníka našej školy sa zo začiatku trápia práve s presúvaním. Nepomôže im ani fakt, že aj doma na to počúvajú šomranie od rodičov. Oni sa však nevzdajú a po pár týždňoch sa už po chodbách školy pohybujú ako najväčší machri. Zvykli si. Tak ako všetci. Vedia, kde sú ich triedy a poznajú už aj svojich učiteľov. Naučili sa “len” orientovať v škole? Kdeže! Naučili sa čosi viac!  Samostatnosť. Vedia sa orientovať v priestore, ale aj poprosiť o pomoc starších spolužiakov či učiteľov.  Stanú sa teda odvážnejší v komunikácii a neboja sa osloviť doteraz pre nich neznámych ľudí. Naučia sa aj pracovať s časom. Vedia odhadnúť, koľko minút približne potrebujú na presun do iných tried, koľko majú na desiatovanie či na dopísanie neurobenej úlohy. Dá sa to stihnúť? Samozrejme! Ak si dobre zadelia čas, stihnú všetko a vypestujú v sebe návyk aj do budúceho povolania. Veď na strednej či vysokej škole to bude presne tak isto. Žiaci z iných škôl si budú len zvykať na presuny z odborných učební a naši na to už budú naučení!  Už oťukaní zo základnej školy sa lepšie adaptujú na nové prostredie a zmena pre nich nebude až taký veľký šok. A nejaké ďalšie výhody? Odpadajú starosti týždenníkov! Už žiadne zotieranie tabule a nosenie pomôcok – ťažkých atlasov, máp či slovníkov. Pani učiteľka má všetko pri sebe, a tak je výučba plynulejšia a pokojnejšia.  A v neposlednom rade, možno to najdôležitejšie, pri takomto presúvaní nehrozí toľko úrazov či konfliktov. Jednoducho povedané, žiaci zavretí v jednej triede majú čas vymýšľať lotroviny a hnevať pani učiteľky na dozoroch, naši ale nie. A jeden taký špeciálny dôvod, pre ktorý sa žiaci s presúvaním nakoniec zmierili? Môžu sa na chodbách viacej stretávať a obzerať si pekné deviatačky či deviatakov. 

            Teraz ale trochu vážnejšie. Škola nie je balón a nedá sa nafúknuť. Pedagogický zbor hrá s kartami, ktoré dostal. Triedy v chemickej a fyzikálnej učebni alebo aj v knižnici by nemali dobré a pohodlné podmienky na výučbu. Jednotliví učitelia zase na výučbu svojich vlastných predmetov, a to pre jeden jednoznačný dôvod – budova školy je malá. Je potrebné priznať si, že ani súčasný systém organizácie nie je dokonalý, preto sa pracuje na zmene a hľadaní riešení. Tie si však vyžadujú čas. Rýchle rozhodnutia, založené na emóciách, by neprospeli ani žiakom, ani ich učiteľom. Nechajme teda piatakov zvyknúť si na nový systém a nehovorme im, že je to pre nich ťažké, že to nedokážu. Zatiaľ, ale aspoň prinášajme konštruktívne tipy na to, ako zlepšiť spoločne našu školu.  Spolu to zvládneme a z našej školy vyjdú úspešní, šikovní a samostatní žiaci, budúci stredoškoláci.

          • Prvácke vyučovanie

          • Aj takto vyzerá vyučovacia hodina v 1. ročníku. V projektovom vyučovaní predmetov človek a spoločnosť a človek a príroda žiaci  kresbou vyjadrili svoje prvé vedomosti o škole a jej okolí.

          • Kurikulárna reforma

          • Radi by sme vás informovali o dôležitých zmenách, ktoré prináša nová kurikulárna reforma v našej

            škole. Je to reforma, ktorá pripravuje deti na výzvy 21. storočia,  podporuje ich samostatné myslenie

            a zodpovedné konanie.

            Hlavné zmeny sú:

            1. Zameriava sa na samostatné myslenie detí -  kladie dôraz na to, aby žiaci nielen získavali vedomosti, ale ich vedeli aj prakticky využiť. 
            2. Reforma umožňuje prispôsobenie vyučovacieho procesu potrebám konkrétnej triedy.
            3. Modernizácia učebných materiálov -  obsah učebníc a vzdelávacích materiálov bude aktualizovaný tak, aby zodpovedal aktuálnym  požiadavkám a trendom.
            4. Viac praktických úloh a projektov, ktoré podporia aktívne učenie.

            Veríme, že tieto zmeny prispejú k lepšiemu vzdelávaniu našich detí a pripravia ich na úspešnú budúcnosť. Ďakujeme vám za vašu podporu a spoluprácu.

          • Rodičovské združenie

          • Milí rodičia, 

            pozývame Vás na triedne schôdzky rodičov, ktoré a uskutočnia takto:

            - v pondelok 16.9.2024 o 15:30 v triedach na 1. stupni 

            - v utorok 17.9.2024 o 15:30 v triedach na 2. stupni.

            Tešíme sa na Vás.

             

          • Parkové radosti

          • Počas piatkových didaktických hier sme využili mestský park, ktorý nám poskytol priestor aj ochranu pred silným slnkom. Trochu športu, hľadanie prírodnín, hra s popadaným drevom, ohraničenie stanovíšť... Možno by stálo za úvahu dobudovať  park tak, aby poskytol deťom viac priestoru na hry počas horúcich letných dní.

          • MIMORIADNY OZNAM ŠKD

          • Milí rodičia,


            z dôvodu naďalej prebiehajúcich prác na ZŠ 1.- 4. roč. a pretrvávajúcich vysokých teplôt sme sa rozhodli poobednú činnosť ŠKD presunúť do areálu ZŠ 5.-9.roč. (ul. Pribinova).


            Podrobné inštrukcie k vyzdvihnutiu Vašich detí sú nasledovné:
            - do 13:30 si dieťa môžete vyzdvihnúť v ŠKD na ZŠ 1.- 4. roč. pri mreži,
            - o 13:30 sa presúvame do areálu ZŠ 5. -9. roč., kde majú deti vonku lepšie podmienky na rekreačnú činnosť.

            ĎAKUJEME za pochopenie a prípadnú zmenu zverejníme.

          • Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/25 sa uskutoční v pondelok 2.9.2024 o 9:00 hodine v areáli základnej školy na Pribinovej ulici ( pri stanici).

            Tu budú podané  informácie o pedagogickom zbore, ŠKD a školskej jedálni.

            Po ukončení otvorenia pôjdu všetci žiaci domov, do tried pôjdu iba žiaci 5. ročníka.

            Tešíme sa na Vás a na úspešný štart do nového školského roka.

          • ŠKD - oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,


            v šk. roku 2024/2025 si dieťa môžete vyzdvihnúť z ŠKD na 1.poschodí pri mreži zazvonením na
            zvonček prislúchajúci p. vychovávateľke Vášho dieťaťa.
            Prosíme rodičov o rešpektovanie pravidiel v ŠKD a nesťažovať p. vychovávateľkám výchovnú
            činnosť telefonovaním a písaním správ.


            Pri zmene odchodu žiaka z ŠKD v týchto prípadoch:
            - žiak odchádza bez doprovodu,
            - odchádza s inou osobou ako je uvedená v ozname Spôsob odchodu,
            - sám odchádza v inom čase ako je uvedené v zápisnom lístku,
            p. vychovávateľka uvoľní žiaka len na základe písomného oznámenia.


            Platbu za ŠKD je nutné uhradiť do 15. dňa v mesiaci a to za 2 mesiace naraz – 24 eur
            (1.platba: september 12eur/október 12 eur).
            V prípade neuhradenia poplatku za ŠKD do stanoveného termínu nebude môcť dieťa od
            nasledujúceho dňa nastúpiť do ŠKD.
            Č. účtu : SK06 5600 0000 0090 1767 2007 /do poznámky uviesť meno dieťaťa a triedu/.

          • Výberové konanie

          • Informácie o výberovom konaní:
            Riaditeľstvo ZŠ, Pribinova ul. 123/9 Nováky vyhlasuje :

            Výberové konanie na pracovnú pozíciu vychovávateľka v ŠKD

            Náplň práce:
            Vychovávateľka ŠKD
            Úväzok : 50%

            Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním:
            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných
            zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.
            - úplné stredoškolské odborné vzdelanie /SPgŠ/, vysokoškolské vzdelanieI I. stupňa

            Prax: nie je podmienkou

            Osobnostné predpoklady a zručnosti:
            Znalosť práce s PC : Word, Powerpoint, Excel, Edupage

            Požadované doklady:
            - žiadosť o prijatie do zamestnania s tel./e-m. kontaktom
            - profesijný životopis
            - doklady o vzdelaní

            Ďalšie požiadavky:
            - komunikačné a organizačné schopnosti, bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť,
            - samostatnosť, zodpovednosť, tímová práca, spoľahlivosť, kreatívnosť.
            Hľadáme tvorivú pani vychovávateľku s kladným vzťahom k deťom a kreatívnym prístupom ku svojej
            práci.

            Termín podania žiadosti:
            Uchádzači doručia svoju žiadosť spolu s potrebnými dokladmi najneskôr do 23.8.2024
            na adresu: ZŠ Pribinova ul.123/9, 97271 Nováky, riaditeľstvo@zsnovaky.sk

            Termín výberového konania: 27. 8.2024 o 9:00 hod. v budove ZŠ, Pribinova ul. 123/9 Nováky
            Nástup do pracovného pomeru: 2.9.2024
            Kontaktná osoba: Bc. Klára Benková – personálne oddelenie, t.č. 046/5461483,
            mobil : 0917693541

            Riaditeľstvo ZŠ, Pribinova ul. 123/9 Nováky vyhlasuje :
            Výberové konanie na pracovnú pozíciu asistenta/asistentku učiteľa

            Kvalifikačné predpoklady:
            - vzdelanie podľa vyhlášky 173/2023 o kvalifikačných predpokladoch

            Požadované doklady:
            - žiadosť o prijatie do zamestnania s tel./e-m. kontaktom
            - profesijný životopis
            - doklady o vzdelaní
            Súhlas uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby prijatia do zamestnania v zmysle zákona č.18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Druh pracovného pomeru :
            Na dobu určitú , zastupovanie počas materskej dovolenky od 2.9. 2024
            Pracovný úväzok : 100%
            Platové podmienky :
            V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch,
            zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom
            záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            Osobnostné predpoklady a zručnosti:
            Organizačné schopnosti, zodpovedný prístup k práci, vysoká úroveň komunikačných schopností a
            kultivované vystupovanie, kladný citový vzťah k deťom, empatia, tvorivosť, flexibilita, samostatnosť,
            lojálnosť, schopnosť spolupracovať v tíme, bezúhonnosť, vítané sú IKT zručnosti.

            Termín podania žiadosti:
            Uchádzači doručia svoju žiadosť spolu s potrebnými dokladmi najneskôr do 23.8.2024
            na adresu: ZŠ Pribinova ul.123/9, 97271 Nováky, riaditeľstvo@zsnovaky.sk

            Termín výberového konania: 27. 8.2024 o 9:00 hod. v budove ZŠ, Pribinova ul. 123/9 Nováky

            Nástup do pracovného pomeru: 2.9.2024
            Kontaktná osoba: Bc. Klára Benková – personálne oddelenie, t.č. 046/5461483,
            mobil : 0917693541