• ElektroOdpad - už vieme, ako na to!
          • ElektroOdpad - už vieme, ako na to!

          • Naša škola sa zapojila do projektu „ElektroOdpad – Dopad 2“, ktorý realizuje nezisková organizácia Živica. Pod vedením Mgr. Pechovej sa žiačky šiesteho ročníka  Ninka Drienovská a Hanka Pištánková zúčastnili prvého kurzu „Tajný život mobilu“ vo Zvolene. Na ňom sa naučili,  čo sa ukrýva za vznikom mobilu, ale aj o tom, čo robiť, keď ho už nepotrebujeme. Získané informácie využili pri rovesníckom vzdelávaní. Formou prezentácie a dokumentárneho filmu oslovili svojich spolužiakov a priblížili im problematiku ťažby koltánu – základnej suroviny na výrobu mobilu, lacnej detskej pracovnej sily a zlých podmienok v ťažobných baniach. Rovesníckeho vzdelávania Ninky a Hanky sa zúčastnilo 238 žiakov našej školy a zároveň sme vyškolili 7 nových dvojíc – ekologických hliadok, ktoré budú šíriť informácie o tejto problematike ďalej.

            Okrem iného sme sa zamýšľali aj nad otázkami, čo s nepotrebným mobilom, pokazenou žehličkou, rozbitým tabletom, starým počítačom a inou nepotrebnou alebo pokazenou elektronikou. Odpovede na tieto otázky sme zisťovali prostredníctvom ankety na stránke našej školy, do ktorej sa zapojilo spolu 72 žiakov a rodičov našej školy.  

            Zistili sme, že elektroodpad môžeme priniesť naspäť do predajne alebo ho odovzdať na zbernom mieste.  Jedným z nich je aj naša škola. Zberná nádoba je označená a umiestnená vo vestibule školy. Správajme sa zodpovedne a ekologicky! Naviac, ako motiváciu za odovzdaný elektroodpad môžeme získať aj zaujímavé odmeny od spoločnosti Sewa.  

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.